De ce jgheaburi si burlane din cupru:

        Sistemul pluvial din cupru este cel mai elegant sistem de jgheaburi în comparatie cu celelalte metale existente pe piată. Sistemul pluvial din cupru conferă prestigiu clădirii pe care este montat, creste valoarea patrimonială a acesteia si oferă ocupantilor un mediu sănătos si perfect integrat în comunitate.

        Oferit intr-o gamă largă de forme si dimensiuni acestea includ jgheaburi semirotunde si dreptunghilare, burlane rotunde sau părtate si numeroase accesorii speciale într-o gamă extinsă de dimensiuni standard.

        Durabilitate - Costul efectiv al unui sistem pluvial din cupru

        Performanta, intretinerea în perioada de viată a sistemului, costul recuperat prin reciclare, sunt factorii ce determina costul efectiv al componentelor pentru constructii. Costul initial al sistemului pluvial din cupru este mai ridicat comparativ cu celelalte metale, dar de obicei, nu trebuie înlocuit pe toată durata de viată a clădirii. Datorită durabilitătii sale, a costurilor aproape nule cu întretinerea, si în ultimul timp, al valorii recuperate în momentul reciclării, costul suplimentar este nesemnificativ dacă tinem cont de durata de viată a unui sistem pluvial din cupru.

        Reciclare - Sustenabilitate

        Reciclarea este factorul cheie pentru un material sustenabil. Prin reciclare este redusă nevoia de a exploata noi resurse prin extractii miniere, fiind folosite mult mai putine resurse energetice pentru a reintroduce materialul într-un nou ciclu de productie. Cuprul este reciclabil în proportie de 100% si poate fi reciclat de un număr infinit de ori fără a-si pierde calitatea. Astfel, deseul de cupru destinat reciclării are acelasi cost comparativ cu metalul colectat din extractii miniere, dar prin reciclarea cuprului sunt folosite cu până la 80% mai putine resurse decât dacă aceeasi cantitate de material ar fi extrasă prin procedee miniere si prelucrată ulterior.

        Element vital - Oligoelement

        Pentru păstrarea sănătătii, cuprul este un oligoelement important. Fără el sângele nu ar putea transporta oxigenul. Administrarea cuprului pentru femeile însărcinate, pentru fătul în dezvoltare si pentru noul născut este vitală. În corpul uman cuprul fortifică sistemul osos, ajută la producerea celulelor albe si rosii din sânge, ajută transportul fierului, asigură controlul glicemiei si a colesterolului, îmbunătăteste capacitatea de contractie musculară a inimii si activitatea creierului. Pentru a evita lipsa de cupru trebuie asigurat organismului uman, zilnic, o cantitate de 1 mg de cupru. Alimentatia care asigură un aport corespunzător de cupru cuprinde: ciocolată amară, nuci, peste oceanic, leguminoase, ficat.

        Frumusete atemporală - 10 motive pentru a folosi cuprul       


www.jgheaburidincupru.ro
Statue of Liberty
Ambasada tarilor nordice - Berlin